CENTRUM PŘÍRODOVĚDNÝCH A TECHNICKÝCH OBORŮ     loga bila CPTO WEB M

                                                                                                                                 Univerzita Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem

Bozděchova 99/6, 400 01 Ústí nad Labem – Klíše

IČ 287 00 601

atelier AVN

Navržené řešení Atelieru AVN vychází především z urbanistických souvislostí, přičemž součástí návrhu je vytvoření centrálního prostoru kampusu – náměstí. Vizuální kontakt s městem a okolní krajinou je v návaznosti na historickou „stopu“ původní spojovací chodby řešen rozdělením objektu na dva bloky spojené vstupní a společenskou halou. Bloky jsou vzájemně posunuty tak, aby v předprostoru CPTO a rektorátu vznikl centrální prostor – náměstí kampusu. Orientace nového objektu CPTO prodlužuje pomyslnou osu kampusu, a navazuje tak na širší souvislosti a strukturu města.

Výrazným architektonickým článkem jsou ovladatelné stínící prvky – vertikální dřevěné slunolamy, zajišťující neustálou proměnnost všech fasád. Střecha haly bude zazeleněná, rovněž tak „zadní“ stěna auly, a zeleň tak přeroste až do arboreta v jižní části pozemku.

Z hlediska dopravní obsluhy je využito předpokládané zásobovací komunikace s tím, že je zcela záměrně odděleno zásobování objektu od podzemního parkování. S ohledem na relativně prudce klesající terén je podzemní zásobování posunuto o 1 půlpatro a částečně dvoupodlažní, další 1 možné podlaží je prostorovou rezervou v případě potřeby dalšího půlpatra stání. Podzemní parkoviště je průjezdné. Kapacita podzemního parkování je doplněna stáními na střeše parkoviště, což představuje ekonomické využití této plochy.

Celý návrh ke stažení ve formátu pdf

JSN Mini template designed by JoomlaShine.com